Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Όχι «ΧΥΤΑ» - Χωματερή στη Λευκίμμη





η τρομοκρατία δεν θα περάσει!



Ε.Κ.Κ.Ε.


Θεωρούμε υποχρέωση κάθε εργαζόμενου και κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό του λαού της Λευκίμμης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια της Μαρίας Κουλούρη και τα παιδιά της. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πρωτοπόρους αγώνες του λευκιμιώτικου λαού.



Μια νέα γυναίκα 43 χρονών και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, η Μαρία Κουλούρη, νεκρή, τρεις βαριά τραυματίες, δεκάδες συλλήψεις, πρωτοφανείς βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμοί, απροκάλυπτη αστυνομική τρομοκρατία σε ολόκληρη την περιοχή. Ούτε στα χρόνια της Χούντας, ούτε στην Κατοχή, θυμούνται οι κάτοικοι της Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα, τέτοια φασιστικά μεθοδευμένη και απρόκλητη βία και καταστολή σαν αυτή που ασκήθηκε σε βάρος τους από τα ξημερώματα της 29 – 5 – 08 και συνεχίζεται. Πάνω από 10 διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ παρουσία του διοικητή Ασφαλείας και της εισαγγελέα της Κέρκυρας, εξαπέλυαν επί ώρες τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, κυνηγούσαν με πρωτοφανή βαρβαρότητα τους κατοίκους μέσα στα χωράφια, επέβαλαν στη συνέχεια τον έλεγχο των κινήσεών τους από και προς τις δουλειές τους, για να τσακίσουν την αντίστασή τους και να σπάσουν την κατάληψη, που εδώ και 96 μέρες είχαν οργανώσει για να αποτρέψουν την εγκατάσταση «ΧΥΤΑ» - Χωματερής 150 μόλις μέτρα από τα σπίτια τους (τη στιγμή που κι’ αυτή ακόμα η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει 1500 μέτρα τουλάχιστον).

Η εγκατάσταση ενός πρωτόγονου «ΧΥΤΑ» στη μέση σχεδόν του χωριού, με μια χωροθέτηση που εξυπηρετεί μαφιόζικα συμφέροντα, με βάση μελέτες που αποκρύπτουν σκόπιμα τα πραγματικά δεδομένα της περιοχής, κοντά σε δυο ποτάμια και την παραλία του Άγιου Πέτρου (Κάβος), δεν θα δηλητηριάσει μόνο ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα και το ανθρωπογενές περιβάλλον απειλώντας σοβαρά την υγεία των κατοίκων, αλλά θα τους στερήσει άμεσα και τη δυνατότητά να επιβιώσουν στον τόπο τους. Γιατί θα ποτίζει με τοξικά και δηλητηριώδη απόβλητα τις τελευταίες καλλιέργειες υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής και γιατί θα στερεί ταυτόχρονα από μεγάλο μέρος των κατοίκων και τους τελευταίους πόρους που τους έχουν απομείνει απ’ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρομάγαζα για τους τουρίστες, που όπως είναι φυσικό δεν θα ξαναπατήσουν σ’ ένα περιβάλλον Χαβούζας σαν αυτό που πάει σήμερα να επιβληθεί με τα ρόπαλα των ΜΑΤ και τα δακρυγόνα.

Χωρίς καμιά αμφιβολία την ευθύνη για όλα αυτά τη φέρνουν, όπως καταγγέλλουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, η Νομαρχία, η Περιφέρεια, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, οι τοπικές αρχές, ο ίδιος ο Δήμος Λευκιμαίων και πάνω απ’ όλους βέβαια τα αντίστοιχα υπουργεία, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική τους.


Μια πολιτική που - ενώ στην ίδια την ΕΕ (την οποία επικαλούνται μόνο για να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές οδηγίες της) έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια η ανεπεξέργαστη ταφή των απορριμμάτων για να απαγορευτεί οριστικά από το 2010 και μετά - συνεχίζει σήμερα να γεμίζει τη χώρα με νέες χωματερές – δολοφόνους στην υπηρεσία κάθε είδους ορατών και αόρατων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση κανείς δεν μπορεί πια να «νίπτει τας χείρας» του όπως κάνουν δήμαρχοι, βουλευτές και τοπικοί παράγοντες, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που παίρνουν λεκτικές αποστάσεις την ώρα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συνυπεύθυνοι γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε υποχρέωση κάθε εργαζόμενου και κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό του λαού της Λευκίμμης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια της Μαρίας Κουλούρη και τα παιδιά της. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πρωτοπόρους αγώνες του λευκιμιώτικου λαού και απαιτούμε μαζί του:

· Να παραιτηθούν αμέσως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκιμαίων!
· Να φύγουν αμέσως τα ΜΑΤ – Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονική βία και τρομοκρατία!
· Να ανατραπούν τα σχέδια για νέο «ΧΥΤΑ» - Χωματερή στην περιοχή!
· Όχι στις Χωματερές – δολοφόνους!
· Κάτω η περιβαλλοντοκτόνα πολιτική της Κυβέρνησης!
· Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
· Ο λαός της Λευκίμμης θα νικήσει!

31 – 5 – 08
Ε.Κ.Κ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: