Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στο δρόμο που χάραξε ο Φορτσάκης…

Άλλη μία φορά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιλέγει να ''δείξει τα δόντια της'' στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα με ΜΑΤ και καταστολή. Δεν έχει περάσει καλά καλά ένας μήνας από τα γεγονότα των συλλήψεων, των ξυλοδαρμών και του lock out της πρυτανείας του ΕΚΠΑ τις ημέρες της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και οι φοιτητές έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής έξω από το ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. 


Οι σπουδαστές του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής προέβησαν σε κατάληψη του ιδρύματος και του διοικητηρίου του ΤΕΙ στην Άρτα αγωνιζόμενοι ενάντια στη διάλυση του τμήματός τους που κυβέρνηση και πρόεδρος του ΤΕΙ άφησαν χωρίς καθηγητές! Μετά από έξι εβδομάδες αγώνα, λοιπόν, στις 20/12 η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στους φοιτητές (επέλεξε φυσικά ημέρα Σάββατο,λίγες μέρες μόνο αφού οι περισσότεροι φοιτητές έφυγαν για τις διακοπές στις πόλεις τους), τα οποία τους έδωσαν μιας ώρας διορία για να εκκενώσουν το κτίριο του ΤΕΙ.

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και αποπολιτικοποίησης των Φοιτητικών Συλλόγων γίνεται αυτή η συνεχόμενη επίθεση αυταρχισμού. Επιχειρούν μέσω του νόμου Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και των Εσωτερικών Κανονισμών, που ταυτίζονται πλήρως με τις επιταγές της Ε.Ε. για τα Πανεπιστήμια, να μετατρέψουν τα Ιδρύματα σε σύγχρονα κάτεργα που θα λειτουργούν ως πεδίο κερδοφορίας σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με φοιτητές που δε θα σηκώνουν το κεφάλι και δε θα παλεύουν για τα δικαιώματα τους. Θέλουν η νεολαία να μην έχει εικόνες συλλογικών αγώνων διεκδίκησης και να συμβιβάζεται με το μέλλον που της ετοιμάζουν, κάνοντάς την να πιστέψει πως φταίει η ίδια που σήμερα τη διαγράφουν από τις σχολές και αύριο θα την απολύουν.

Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας, αλλά και πρυτάνεις και πρόεδροι θα έπρεπε ήδη να ξέρουν ότι το φοιτητικό κίνημα ούτε καταστέλλεται ούτε τρομοκρατείται. Όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν πως απέναντί τους έχουν ''εκατό θρασίμια'', κάθε μέρα θα βρίσκουν χιλιάδες στου δρόμους. Τους εργαζόμενους που τους στερούν κάθε στοιχειώδες δικαίωμα, τους ανέργους, τους μαθητές που τους επιβάλουν σχολεία εξεταστικά κάτεργα. Η νεολαία δεν υποτάσσεται στα σχέδια τους!  Θα ανατρέψουμε αυτούς και όποιον επιχειρήσει να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Σε κάθε βήμα τους θα μας βρίσκουν μπροστά τους να παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ο.β. Γιαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: