Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται....


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ-Ν.Α.Ρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-3-2011
Χαιρετίζουμε τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων των Ιωαννίνων στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Μάρτη, που κήρυξε ομόφωνα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Οι απεργοί εξέφρασαν την αγανάκτηση όλου του λαού της περιοχής ενάντια στις απολύσεις την απλήρωτη εργασία, το κόψιμο μισθών και την ανεργία. Στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια οι εργαζόμενες , οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, και η νεολαία με  μαχητικότητα και σθένος επέλεξαν το δρόμο του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Τα ποτάμια της εργατικής και λαϊκής οργής γέμισαν τη πόλη. Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση απέδειξε  ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους, κόντρα και ενάντια στην προδοτική στάση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτή η απεργία μπορούσε να είναι πανεργατική-πανελλαδική και έχουν ευθύνη όσοι δεν τόλμησαν να προτείνουν την πραγματοποίηση της, αφήνοντας το λαό στον καναπέ την ώρα που ο Παπανδρέου μεταβαίνει στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα συναποφασίσουν την κατακρεούργηση  του ελληνικού λαού.


Τα νομαρχιακά παραρτήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη την υπόλοιπη  περιοχή(ενώ κλείνουν σχολεία, ετοιμάζονται συγχωνεύσεις-κλεισίματα νοσοκομείων, απολύονται συμβασιούχοι) που ελέγχονται από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους. Στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ καταψήφισαν την πρόταση για απεργία στις 23/3. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας που ελέγχεται από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα. Στα Εργατικά Κέντρα Λευκάδος-Βόνιτσας και Θεσπρωτίας (ελέγχονται από το ΠΑΜΕ) δεν συζητήθηκε καν η πρόταση για απεργία που κατέθεσαν εργαζόμενοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των γενικών τους συνελεύσεων. Στην Άρτα με απλήρωτους  εργαζόμενους στη ΒΙΚΗ, στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό, το Εργατικό Κέντρο Αρτας (ΠΑΜΕ) δεν σκέφτηκε καν να προσπαθήσει να συντονιστεί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για να συμβάλλει να μετατρέψει την απεργία από πανγιαννιώτικη σε πανηπειρωτική συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ.

Όσον αφορά την προβοκατόρικη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ σε βάρος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και του Ν.Α.Ρ την ώρα που δίνονταν η μάχη για την επιτυχία της απεργίας, τον μόνο που εξυπηρετεί, είναι την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Κάποιοι έχουν επενδύσει στον ενδοαριστερό εμφύλιο, κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση αλλά δεν θα τους περάσει…

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι, νέες και νέοι
Από εδώ και πέρα το ζήτημα που τίθεται άμεσα είναι αυτό της κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων. Απέναντι στην κοινοβουλευτική βαρβαρότητα και την απόπειρα να αναιρεθεί το σύνολο των κατακτήσεων της εργαζομένων δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη πάλη για τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου, των νόμων που έχουν ψηφιστεί, για ανατροπή των  κυβερνήσεων (τωρινή και μελλοντικές) μαζί με τους συμμάχους τους που υπηρετούν το μνημόνιο, για να απαιτήσουμε καμιά απόλυση, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, έξοδος από το ευρώ, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ,  με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών, των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων προχωρούν σε απολύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να γίνει  προσπάθεια για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Με διαδηλώσεις με καταλήψεις και νέες μορφές πάλης. Με γενικό ξεσηκωμό παντού. Στηρίζουμε τις απεργίες δασκάλων, καθηγητών, νοσοκομειακών γιατρών στις 30 Μάρτη.   

ΚΑΤΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ ΔΝΤ

Με την ισότιμη κοινή δράση της αριστεράς για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος,  την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, συμβάλλουμε στη συγκρότηση  του  πόλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στην επαναθεμελίωση της  κομμουνιστικής προοπτικής στην εποχή μας.


Γραφείο Περιοχής
Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια: