Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

«Καλό κουράγιο»; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, «καλό αγώνα»!

Σκληρό πορνό τα μέτρα της κυβέρνησης, πετσοκόβουν τα εισοδήματα των εργαζομένων προκαλούν ΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία. ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ !!!!!!


ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!!!!


Για μια ακόμη φορά, ο εργαζόμενος πολίτης, ο μισθωτός, ο μετανάστης, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός υπάλληλος καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε λιγότερους από έξι μήνες για να αποδείξει ότι η προεκλογική του εκστρατεία ήταν ένα ψέμα σε όλο του το μεγαλείο, αλλάζοντας την προεκλογική της μελωδία σε ένα πολύ σκληρό ροκ υπεράσπισης των συμφερόντων των ραντιέρηδων, των επιχειρηματιών, των πολυεθνικών και των «αρπακτικών» των τραπεζών και των χρηματαγορών.
Επιβάλλοντας την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική της μεταπολίτευσης για την πλειοψηφία των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, βγάζοντας λάδι τους κεφαλαιοκράτες, σε άμεση εφαρμογή των εντολών του πραγματικού κυβερνείου της χώρας, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής τράπεζας, του κεφαλαίου.
Δεν είναι μόνο το «σφάξιμο» των δώρων του Πάσχα, του επιδόματος αδείας, των Χριστουγέννων και των άλλων εργατικών κατακτήσεων- χρήματα που τα δουλεύουν και με το παραπάνω οι Έλληνες και οι μετανάστες εργαζόμενοι- αλλά και η επιβεβαίωση ότι την κρίση δεν θα την πληρώσει το κεφάλαιο, οι «έχοντες και οι κατέχοντες» - όπως είχε ψέλλισε προεκλογικά το«αριστερό» ΠΑΣΟΚ-χα, χα σαν ανέκδοτο ακούγεται πλέον αυτό- αλλά εμείς, ο κόσμος της δουλειάς, οι άνθρωποι που βλέπουμε τα δικαιώματά μας να τα βαφτίζουν «κεκτημένα», το συνδικαλισμό «συντεχνία» και το δίκαιο απεργιακό αγώνα «εκβιασμό».

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!!!!!!
Το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: Περιστολή κοινωνικών δικαιωμάτων, καταστολή, κόψιμο μισθών, αυξήσεις σε βασικά αγαθά, αυξήσεις στο ΦΠΑ, αύξηση της άδικης έμμεσης φορολογίας, οικονομική και ταξική υποτέλεια στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στον πολιτικό πάτο, συγχαίροντας την ακροδεξιά μέσα στη Βουλή για τη «συνετή στάση» που κρατάει το καρατζαφύρεσταν. Την ίδια στιγμή, οι πάσης λογής «κουμπάροι» συνεχίζουν να βολεύονται δεξιά και αριστερά(βλ. «Δωδώνη»), ενώ άλλες συνεταιριστικές όπως η ΣΒΕΚΗ κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Οι απολύσεις παίρνουν μαζικό χαρακτήρα στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ, στην «Εγνατία», στα νταμάρια και στα γιαπιά των οικοδομών και πρωτοστατούν «πράσινοι» επιχειρηματίες, που δεν περίμεναν καν τον Όλι Ρεν να ζητήσει σκληρότερα μέτρα.
Η πράσινη πολιτική είναι ίδια με την μπλε και δεν χρειάστηκε παρά έξι μήνες για να αποδειχθεί στην πράξη, με μελοδραματικές ανακοινώσεις που ζητάνε θυσίες που άλλοι ευθύνονται και άλλοι την πληρώνουν, όπως συνήθως γίνεται!!!! Μόνο που τώρα τα γεγονότα φαίνονται και είναι οριακά και οι καταστάσεις επιβάλουν οι καθένας να πάρει τις ιστορικές ευθύνες που του αναλογούν, διαλέγοντας στρατόπεδο… ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΛΕΜΟ ΤΑΞΙΚΟ και σε ένα πόλεμο, ούτε οι πέτρες δεν είναι αθώες, πόσο μάλλον που σε ένα πόλεμο οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι»ουδέτεροι» και τα γυναικόπαιδα
Ο κόσμος της δουλειάς πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Να προσπεράσει τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να ξεπεράσει τα όρια που βάζει το ΠΑΜΕ. Να διεκδικήσει όχι απλώς να μην κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά ο βασικός να φτάσει τα 1.400 ευρώ.
Εξάλλου λεφτά υπάρχουν στα χέρια λίγων, στα χέρια των τραπεζών, των επιχειρηματιών και των αρπακτικών. Η κρίση ενισχύει την συγκεκριμενοποίηση των χρημάτων, του πλούτου σε λιγότερα χέρια από πριν. Άμεσα να δοθούν στη δημοσιότητα όλοι οι μισθοί «αξιωματούχων», «επιτελών» και «διευθυντών» του δημοσίου, των τραπεζών και των πολυεθνικών και να περικοπούν πρώτα αυτοί.
Να απεργήσουμε! Όχι μόνο στις 16 Μαρτίου. Να πάμε σε απεργία διαρκείας, όχι για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μόνο, αλλά για ένα καλύτερο μέλλον.



Ιωάννινα 3/3/2010

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: