Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Εργατικοί αγώνες, λαϊκή αντιπολίτευση, η μόνη λύση!

Σημαντικοί είναι οι εργατικοί αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη τις μέρες αυτές. Από την αποφασιστική απεργία των εργατών στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΛΠ (απεργούν από την 1η Οκτωβρίου) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του λιμανιού στην κινεζική Cosco, μέχρι την σημαντική απεργία στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Wind και Vodafone χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη αντίστοιχα, ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και για νέες συλλογικές συμβάσεις. Σε κινητοποιήσεις και οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, οι οποίοι σήμερα εισέπραξαν δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξύλο από τα ΜΑΤ του νέου «Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» έξω από το υπουργείο εργασίας.
Δεκάδες σωματεία έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως αναφέρει το ψήφισμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, «Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Για να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που επίσης συνάντησαν τη μαζική αποδοκιμασία του λαού. Για να ανατραπούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ, την εκπαίδευση, την υγεία. Για ένα νέο μέτωπο, μια νέα αγωνιστική συμπαράταξη των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων τους ενάντια στην επίθεση. Για να μην πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου. Για τη νίκη των εργατικών δικαιωμάτων.»
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΝΑΡ βρέθηκε την Τετάρτη στο χώρο του ΟΛΠ και συζήτησε με τους απεργούς και το Σωματείο τους. Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά κάνει περιοδείες στο χώρο της Απεργίας, ενώ ανακοίνωση για την απεργία στον ΟΛΠ και την αστυνομική επίθεση ενάντια στους εργάτες της Ζώνης εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση, το πρόγραμμα σταθερότητας της Ε.Ε. μαζί με όλα τα αντιδραστικά μέτρα που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, απαιτούν την συγκρότηση μιας εργατικής μαχητικής αντιπολίτευσης, με μαζικούς αγώνες ανάσχεσης της επίθεσης και διεκδικήσεων με κριτήριο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες.
Το ΝΑΡ εκφράζει την συμπαράστασή του σε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και τους απεργούς, και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαχητικούς αγώνες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς καμιά αναμονή, χωρίς καμιά «περίοδο χάριτος», τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: