Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ !!!!!

Συνεχίζονται δυστυχώς τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο σωματείο εργαζόμενων των ΟΤΑ , εξω , πέρα και ενάντια απο τις τεράστιες ανάγκες των εργαζόμενων που στην πλειοψηφία τους μένουν απλήρωτοι.


Την ευθύνη για το κατάντημα του ισχυρού σωματείου εργαζόμενων ΟΤΑ έχουν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες τόσο των αστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων , όσο και των ρεφορμιστικών αριστερών δυνάμεων.


Παίζοντας συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι της εργοδοσίας , της κυβέρνησης , όσο και της αστικοποιημένης ηγεσίας της Ομοσπονδίας των υπάλληλων των ΟΤΑ, που διέγραψαν το σωματείο από την ομοσπονδία, γιατί «έκανε το έγκλημα» να γράψει τους συμβασιούχους στο σωματείο.


Τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο σωματείο είναι ενα απαράδεκτο γεγονός που συνεισφέρει τα μέγιστα στο συνολικότερο εκφυλισμό του υπάρχοντος εργατικού –συνδικαλιστικού κινήματος, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, ενώνοντας όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης.


Γι αυτό το λόγο, θεωρούμε πως τα καθήκοντα των συνεπών ταξικών δυνάμεων, μέσα και έξω από το σωματείο, είναι τεράστιες , μέσα σε ένα συνολικότερο κλίμα διαρκούς και γενικευμένης επίθεσης στους εργαζόμενους.


Είναι όμως στο χέρι τους να αναδείξουν να υπερασπιστούν και ένα άλλο δρόμο , μια διαφορετικής προοπτικής ενίσχυσης του σωματείου, ενότητας όλων των εργαζόμενων μέσα στο σωματείο των εργαζόμενων στους ΟΤΑ.


Με οδηγό την αντίληψη η χειραφέτηση των εργαζόμενων είναι έργο των ίδιων των εργαζόμενων ας μπει στην πράξη μια καινοτόμα αντίληψη για ένα νέο εργατικό κίνημα.


Για τις ταξικές δυνάμεις η αδυναμία συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, ας γίνει η ευκαιρία να εκφραστεί η πολιτική λογική που προτάσσει ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΟ ΔΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. Οι ταξικές δυνάμεις έχουν καθήκόν να δυναμώσουν τις δομές της άμεσης εργατικής δημοκρατίας και την τάση της χειραφέτησης απέναντι στην τάση της υποταγής.


Επί του συγκεκριμένου, μια τέτοια αντίληψη για το ζήτημα του σωματείου των εργαζόμενων στους ΟΤΑ θα πρέπει να υποστηρίζει η συγκρότηση του ΔΣ άμεσα να γίνει μέσα από την Γ.Σ. Αφού οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να βρουν άκρη, ας μιλήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ας ψηφίσουν αυτοί ποιόν θέλουν για πρόεδρο, αντιπρόεδρο, …κτλ.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: