Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι γερμανοτσολίαδες της ΝΔ και του ελληνικού κεφαλαίου ύστερα από το «σκότωμα» του «ΟΤΕ» έχουν βάλει ως στόχο να μην αφήσουν κανένα οικονομικό και παραγωγικό φιλέτο να πάει χαμένο. Στην περιοχή μας αυτό το φιλέτο έχει το όνομα «ΔΩΔΩΝΗ» που για πάνω από 15 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις του ελληνικού κεφαλαίου θέλουν να ξεπουλήσουν.

Την Παρασκευή που μας πέρασε ο πρόεδρος της «ΔΩΔΩΝΗΣ», εκφράζοντας τα οικονομικά συμφέροντα της ΑΤΕ και τα πολιτικά της ΝΔ ανακοίνωσε πως η ένταξη της εταιρίας στο χρηματιστήριο- ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ - θα είναι πολύ θετική εξέλιξη καθώς θα αντλήσει φτηνό και άφθονο χρήμα από αυτό. Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως “ο ρόλος των κτηνοτρόφων αλλά και των εργαζόμενων θα είναι βασικός”.

Κάπως έτσι ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ η ιστορία των αποκρατικοποιήσεων των εταιριών κοινής ωφελείας, και τώρα οι της ΝΔ τα ξεπουλάνε όλα κοψοχρονιά , για αυτό άλλωστε και οι εξαγγελίες του Προέδρου της «ΔΩΔΩΝΗΣ» δεν πείθουν κανένα προκαλώντας προβληματισμούς για το πια πολυεθνική του διατροφικού και μη κλάδου κρύβεται πίσω από αυτή την εξαγγελία.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά , καθήκον των κτηνοτρόφων, και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων , το καθήκον των εργαζόμενων της εταιρίας αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης , το καθήκον των φτωχομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του συνόλου των καταναλωτών είναι να πούνε όχι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και να οργανώσουν την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης -ΑΤΕ-κεφαλαίου.

Οικοδομώντας ένα πλατύ και πολύμορφο λαϊκό και εργατικό μέτωπο που θα αντισταθεί δυναμικά στην απόπειρα να ξεπουληθεί η περιουσία των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων στις πολυεθνικές και στο μεγάλο ντόπιο και μη διατροφικό κεφάλαιο.

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ θεωρούμε πως η λύση για την «ΔΩΔΩΝΗ» αλλά και για τις υπόλοιπες συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι η δημιουργία πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών που θα αναλάβουν την διοίκηση αυτών των συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Εντασσόμενες σε μια οικονομική και πολιτική προοπτική μιας κοινωνικής συγκρότησης που το πρώτο λόγο θα το έχουν οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Κάτω από ένα εργατικό και κοινωνικό έλεγχο του τι και πως παράγεται.

Ένα εργατικό και λαϊκό μέτωπο που θα αντιστέκεται στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» για να νικήσει τη βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου δεν μπορεί παρα να στοχεύει άμεσα στην ενίσχυση του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», στην δημιουργία πρωτοβάθμιων παραγωγικών κτηνοτροφικών συνεταιρισμών που «κουμάντο» θα κάνουν μέσω γενικών συνελεύσεων οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι και στην ύπαρξη ενός νέου ανατρεπτικού εργατικού κινήματος που θα βάζει ως στόχο την πραγματική ενότητα του συνόλου της εργατικής τάξης. Που δεν θα του διαφεύγει η στρατηγική μιας κοινωνίας, μιας κοινότητας των «ελεύθερων συνεταιρισμένων παράγωγων».

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΕ.Ρ.Α(Νέο Αριστερό Ρεύμα, ΕΚΚΕ ,ΕΕΚ, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: