Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τον αποκλεισμό του εργοστασίου της ΔΩΔΩΝΗΣ από τις επιτροπές αγώνα κτηνοτρόφων Ηπείρου.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις που στηρίζονται στις μαζικές γενικές συνελεύσεις και βασίζονται στην άμεση δημοκρατία των ίδιων των κτηνοτρόφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗΣ μετά την ανακοίνωση των εξευτελιστικών τιμών γάλακτος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής απέδειξε ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν τη συγκεντροποίηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια. Στόχος τους η διάλυση της φτωχομεσαίας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και η πλήρη καπιταλιστικοποίησή της μέσω της πλήρης παράδοσης της ΔΩΔΩΝΗΣ, των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων σε αυτή, στο βίαια αναπτυσσόμενο αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο της χώρας.

Απέδειξαν ότι είναι υποχείρια του καρτέλ γάλακτος που πιέζει να μη δοθεί αυξημένη τιμή στους κτηνοτρόφους, την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος καταναλωτής το πληρώνει πανάκριβα αυξάνοντας την κερδοφορία του καρτέλ.

Οι ενωτικοί αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων είναι μονόδρομος. Η στήριξη αυτών των αγώνων από τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους πρέπει να δυναμώσει με ταυτόχρονη απομόνωση όσων επιχειρούν να εκτονώσουν ή να διασπάσουν τους αγώνες τους.

Οι κτηνοτρόφοι όχι μόνο δεν πρέπει να δεχτούνε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της ΑΤΕ και του καρτέλ γάλακτος αλλά πρέπει να βγούνε ακόμη πιο δυναμικά μπροστά.

Να πούνε όχι στις εθιμοτυπικές «προγραμματισμένες κινητοποιήσεις» πεφωτισμένων ηγεσιών, να δυναμώσουνε τις επιτροπές αγώνα με νέες γενικές συνελεύσεις, να συντονιστούν με τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους με καταλήψεις στην Περιφέρεια, στις Νομαρχίες, στις Τράπεζες και τέλος να προβούν σε αποκλεισμούς ακόμη και δρόμων.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ.

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΕ.Ρ.Α) ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: