Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Φτάνει πια...

Αυτό πρέπει να πουν οι χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι του νομού μας.
Είναι ανεπίτρευτο οι εργαζόμενοι αυτοί οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να επενδύουν τις ελπίδες τους σε μαφιόζικες πρακτικές, όπως αυτές που ακολούθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, με τις αποφάσεις χωρίς αντίκρυσμα και τις προσλήψεις χωρίς καμία υπογραφή σε σύμβαση.
Πρέπει άμεσα να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για το εμπόριο ελπίδας που έκαναν. Εμπόριο ελπίδας με στόχο να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους στρατό ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, παραβιάζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν πως οι σωτήρες μας τελείωσαν.. Να αντιληφθούν πως είναι ανωφελο και σε τελευταια αναλύση επικυνδυνο να τζογάρουν- μέρες που ναι- τις ελπίδες τους για εργασιακή αποκατάσταση σε υποσχέσεις που ήταν κούφιες από την αρχή. Δεν μπορούσαν να δουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, οι βολεμένοι συνδικαλιστές του δημάρχου τους θόλωσαν περισσότερο και τώρα, είναι στο έλεος της επόμενης δημοτικής αρχής.
Αυτή με την σειρά της φαίνεται να νίπτει τα χέρια της και ξεχνάει τις προεκλογικές της διακηρύξεις ότι δεν θα εκδικηθεί τους υπαλλήλους. Αντί λοιπον να πάρει την πολιτική απόφαση και να καλύψει τους εργαζόμενους, ειδικά σε μια περίοδο που ο στρατός των ανέργων όλο και μεγαλώνει, τους αφήνει στο δρόμο, έρμαια του επόμενου σωτήρα. Ένα πολύ κακό ξεκίνημα για την νέα Δημοτική αρχή που όπως δείχνουν τα πράγματα θα ακολουθήσει μια ξεκάθαρη αντιλαική πολιτική.
Έχουν τις ευθύνες τους, αλλά ο εργαζόμενος είναι αυτός που πληρώνει τα πάντα σήμερα. Από τον εργαζόμενο η κυβέρνηση-κοτζαμπάσης του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και της ΕΕ ανεβάζει τα τιμολόγια στο οικιακό ρεύμα και μειώνει το βιομηχανικό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου που το 'χει το όνομα κάθε δεύτερη γενιά να υπηρετεί δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα αυξάνει τους φόρους, μειώνει τους μισθούς και μειώνει τις εισφορές των εργοδοτών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι κατά τόπους συνεργάτες της αποκρύπτει ότι το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει και ότι τα μνημόνια θα μας έρχονται για μια δεκαετία ακόμη.
Η εργατική τάξη πρέπει να αποτρέψει τον εμφύλιο που προσπαθεί να ενσπείρει η κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της. Να πάψουμε να είμαστε στρατιώτες στη βούληση του κάθε δημάρχου, δημοτικού συμβούλου, βουλευτή και περιφερειάρχη. Οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν και το κεφάλαιο ήρθε πιο άγριο από ποτέ να ζητήσει το λογαριασμό από τους εργαζόμενους.
Να ανοίξουν δουλειές τώρα! Να δημευθεί άμεσα η εκκλησιαστική περιουσία. Να μοιραστεί το μέρισμα των μετοχών της Μητρόπολης Ιωαννίνων στους ανέργους της πόλης.
Να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι του δήμου, μοιρασμένοι σε όσες υπηρεσίες έχουν ανάγκη, χωρίς "βολέματα" όπως κατάφερναν μέχρι τώρα οι "λοχαγοί" του κ. Γκόντα, αρχισυνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και οι ορντινάτσες τους.
Να καταργηθούν οι φόροι και τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους. Να αυξηθούν για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες. Τα 78 δις που πήγαν στις τραπεζες να γίνουν μισθοί, κοινωνική πρόνοια, παιδεία και υγεία για το λαό


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: