Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Πάνε να ξεπουλήσουν την ΔΩΔΩΝΗ

Τα κατάλοιπα του "βαθέως ΠΑΣΟΚ" πάνε να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ. Με το πρόσχημα της προώθησης των προϊόντων που το θυμήθηκαν τώρα, ενώ τόσα χρόνια η εταιρία δεν είχε και δεν έχει εμπορικό τμήμα, μειώνουν την τιμή του αγελαδινού γάλακτος και μεταφέρουν το βάρος στους παραγωγούς. Λες και δεν έφτανε ο διπλασιασμός του κόστους παραγωγής που έγινε μεγαλύτερο με το φιάσκο της προηγούμενης, εξίσου ληστρικής διοίκησης.
Φυσικά για την «πάπλωμα», για την ουσία του ζητήματος, ούτε κουβέντα από την διοίκηση της εταιρίας. Αρνούμενη να απαντήσει στους προβληματισμούς και στις καταγγελίες των κτηνοτρόφων επιβεβαιώνει(;;;) τις φήμες που λένε πως η ΔΩΔΩΝΗ είναι προς πώληση αν δεν έχει πουληθεί ήδη στα μεγάλα αφεντικά του κλάδου, παραδίδοντας την εταιρία κόσμημα της περιοχής στα καρτέλ και στις πολυεθνικές… Αν δε ακολουθήσουν και μαζικές αποχωρήσεις εργαζόμενων που έχουν κλείσει 25ετία τότε το σενάριο φαίνεται να βγαίνε 100% αληθινό. Εξάλλου παρόλη την κρίση η εν λόγω εταιρία παραμένει ένα φιλέτο πρώτης ποιότητας για τους «καρχαρίες» των καρτέλ.
Με την ΖΩ-ΔΩ δαπανηρό σκάνδαλο στις πλάτες των παραγωγών της ΔΩΔΩΝΗΣ που πλήρωσαν άλλη μια εταιρία για να φτιάχνει ακριβότερες ζωοτροφές από αυτές που ήδη πλήρωναν με τα μαλλιά της κεφαλής τους στην αγορά. Και με την νέα "σοσιαλιστική" διοίκηση το καλύτερο που έχει να συστήσει είναι να αγοράζουν οι παραγωγή τροφές ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ για να καλύψουν αυτοί την κακοδιαχείριση των προηγούμενων.
Και επιτίθεται κατά των κτηνοτρόφων για να καλύψει την πραγματική αποστολή της να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΩΔΩΝΗ και να ξεπουλήσει τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Ηπείρου. Όπως έκαναν τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ και στη ΣΒΕΚΗ που την οδήγησαν στο κλείσιμο και το ξεπούλημα αφήνοντας απλήρωτους παραγωγούς και εργαζόμενους. Οι "κουμπάροι" της οικογένειας Παπανδρέου, αφού έριξαν έξω επιχειρήσεις στη δεκαετία του '80, ξεπουλούν τώρα τη ΔΩΔΩΝΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
Δεν θα περάσει ο παραλογισμός να πληρώνουν μόνιμα οι παραγωγοί το μάρμαρο με τις παγωμένες τιμές στο γάλα και την αύξηση των ζωοτροφών. Δεν θα περάσουν τα κόλπα των «μάνατζερ» που καταστρέφουν μια κερδοφόρα βιομηχανία με το έτσι θέλω. Δεν μπορεί να επικαλούνται μόνιμα το πρόβλημα του ανταγωνισμού όταν οι ίδιοι έχουν βάλει τη ΔΩΔΩΝΗ στο καρτέλ γάλακτος εδώ και χρόνια και θέλουν να λειτουργήσουν όπως οι άλλες γαλακτοβιομηχανίες.
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι τώρα κερδοφόρα και έτσι πρέπει να παραμείνει. Πρέπει να περάσει στη διαχείριση των ανθρώπων της, των παραγωγών και των εργαζόμενων και να φύγουν οι κουμπάροι της πρωθυπουργικής οικογένειας που θυμήθηκαν τώρα ότι είναι επιχειρηματίες στου κασίδη το κεφάλι. Η επιτυχία της στηρίχτηκε και στηρίζεται στο κοινωνικό της χαρακτήρα και αυτός θα πρέπει να ενισχυθεί.
Αξιοπρεπείς τιμές για αξιοπρεπή ζωή για τους κτηνοτρόφους, μονιμοποίηση των εποχιακών εργαζόμενων τώρα!!!!
Η υπόθεση της υπεράσπισης και της διεύρυνσης του κοινωνικού χαρακτήρα της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται στα χέρια των κτηνοτρόφων, των αγροτών, των ανθρώπων του μόχθου και των εργαζόμενων… Αυτού του μαχίμου κινήματος που έχει αποτρέψει ως τα τώρα το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ.

Ιωάννινα 10/6/10


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: