Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Φεστιβάλ Αναιρέσεων στα Γιάννενα- Πρωτοφανής επιτυχία

Πάνω από 1.500 επισκέπτες στο θεατράκι στη Σκάλα

Εκδήλωση για τα 20χρονα του ΝΑΡ και συναυλίες

Το δρόμο της μεγάλης επιτυχίας ακολούθησε και το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων 2010 στα Γιάννενα, που έγινε στο θεατράκι (Σκάλα). Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, αφορούσαν τη μεν πρώτη μέρα, την οικονομική κρίση και την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, με εισηγητή τον Δ. Γράψα, εκ μέρους του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και τη δέυτερη μέρα, την παιδεία και το νέο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει το υπουργείο Παιδείας.
Και οι δύο συζητήσεις ήταν ζωντανές, με αρκετά διευρυμένο ακροατήριο, αρκετές παρεμβάσεις, και την ανάπτυξη μιας σειράς προβληματισμών για τις μάχες του προηγούμενου αλλά κυρίως του επόμενου διαστήματος.

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία της Ντ. Ρέππα, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, η οποία μετέφερε τον τόνο που έδωσε το εκπαιδευτικό κίνημα στις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος, και παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων το επόμενο διάστημα.

Σημαντική στιγμή στις εκδηλώσεις, αποτέλεσε ο χαιρετισμός από τον Μ. Ρίζο για τα 20χρονα του ΝΑΡ, παραθέτοντας, τόσο τα ιστορικά γεγονότα για την ίδρυση του ΝΑΡ και τα χρόνια που ακολούθησαν, όσο και τα αναβαθμισμένα καθήκοντα που υπάρχουν στην περίοδο της δομικής κρίσης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού για την αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Ζωντανό, και το πολιτιτισμικό μέρος των δύο ημερών, με νεολαιίστικα συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες νεολαίοι.

Κύρια χαρακτηριστικά των φετινών Αναιρέσεων στα Γιάννενα ήταν η έντονα αναβαθμισμένη πολιτική παρουσία της νΚΑ, η επικοινωνία με σημαντικό μέρος της νεολαίας της πόλης, αλλά και το πλήθος των ερωτημάτων και των ανησυχιών που εκφράστηκαν, όσον αφορά στις μάχες που έρχονται.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησαν βιβλιοπωλείο και τραπεζάκι με τα έντυπα του ΝΑΡ και της νΚΑ. Εκτιμάται ότι και τις δύο μέρες πέρασαν από το φεστιβάλ περίπου 1.500 άτομα.
Όλοι ανανεώσαμε το ραντεβού για τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, στις μάχες ενάντια σε όλα αυτά που ετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ το προσεχές διάστημα.

ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: