Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων
Του ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΕ.Ρ.Α.)
(Νέο Αριστερό Ρεύμα-ΝΑΡ, ΕΚΚΕ, Ε.Ε.Κ., ανεξάρτητοι αγωνιστές).

Τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα ενός κοινωνικού πολέμου άνευ προηγουμένου σε βάρος των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και εργαζομένων.
Αυτή η επίθεση είναι που μας έβγαλε στο δρόμο τους τελευταίους μήνες και πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας μας όπως και ο αγώνας για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης αποτελούν τη μόνη απάντηση στη δυσοσμία που αναβλύζει ο καπιταλισμός της εποχής μας.
Σταθμός αυτών των κινητοποιήσεων αποτέλεσε η μαζική πανελλαδική μας σύσκεψη στα Γιάννενα στις 19-01-2008, η οποία αποφάσισε κινητοποίηση στις 24-01-2008 στη ΔΩΔΩΝΗ και κλιμάκωση στην υπόλοιπη χώρα, με αφετηρία την έκθεση στη Θεσσαλονίκη.(Agrotica)
Τα αιτήματά μας για αυξήσεις στο γάλα, στο κρέας, η επιδότηση των ζωοτροφών κ.α. είναι δίκαια και πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν.

Για να έχουμε όμως κατακτήσεις πρέπει:

1) να διατηρήσουμε τις επιτροπές αγώνα, να συνεχίσουμε το συντονισμό μας, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να αποφύγουμε το καπέλο της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει συνδιαμορφώσει την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος μας.

2) Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα προβλήματά μας οφείλονται στην προσαρμογή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στους νόμους της αγοράς. (Μια αγορά η οποία υποτίθεται ότι θα μας έκανε πλούσιους!!!)
Η προσαρμογή αυτή περνάει μέσα απ’ όλες τις αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που συναποφασίσανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της Ε.Ε.
Μια Ε.Ε. που θέλει να ξεμπερδέψει με τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και να συγκεντρώσουν την παραγωγή σε λίγα χέρια.

3)Nα παραμερίσουμε τους μύθους περί «εθνικής οικονομίας» στην οποία ανήκουμε όλοι. Εμείς είμαστε με την «εθνική οικονομία» των παραγωγών του πλούτου που θα δέχεται συνέχεια χτυπήματα και θα συρρικνώνεται όσο η «εθνική οικονομία» του κεφαλαίου αυξάνει την κερδοφορία της και επεκτείνεται.

Συνάδελφε κτηνοτρόφε,

Σήμερα χρειάζεται μέτωπο ενάντια στην πολιτική των Ε.Ε.- ΝΔ- πολυεθνικών- βιομηχάνων, με κίνημα ρήξης και ανατροπής απαλλαγμένο από την κηδεμονία της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας, στη λογική συγκρότησης μιας ελεύθερης συνεταιριστικής παραγωγής σε όφελος παραγωγών- εργαζόμενων- καταναλωτών- περιβάλλοντος.

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΜΕ.Ρ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: