Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

ΜΑΖΙΚΟΣ - ΕΝΩΤΙΚΟΣ - ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πέταξε το γάντι για μια αποφασιστική αναμέτρηση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα γύρω από το Ασφαλιστικό, και οι εργαζόμενοι με την μεγαλειώδη απεργία της 12η Δεκέμβρη της έδωσαν την απάντηση που έπρεπε με αποτέλεσμα να μπει το πολιτικό σκηνικό σε βαθιά κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης.

Τώρα είναι η ιστορική στιγμή οι εργαζόμενοι να βγούνε στην αντεπίθεση και να ανατρέψουνε την πολιτική της ακρίβειας, της λιτότητας , της ανεργίας , των ιδιωτικοποιήσεων.

Είναι η ώρα- ως εργατικό κίνημα - να σηκώσουμε από την δική μας πλευρά το γάντι στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο και να απαιτήσουμε ριζικά αυτά που μας ανήκουν.

Να απαιτήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.Η κυβέρνηση από την δική της αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να κάνει πίσω, πως το μόνο που της μένει είναι να εμμείνει στην επιθετική της στρατηγική. Στην μάχη της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών φάνηκε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Ενώ με δικομματική συναίνεση(ΝΔ+ ΠΑΣΟΚ+ ΓΣΕΕ) απο τις αρχές του 2008 μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος Ρέππα.

Οποίος σήμερα δειλιάσει και υποχωρήσει έχει χάσει τα πάντα !!! Οποίος αταλάντευτα εμμείνει στην μάχιμη - μαζική προοπτική έχει κερδίσει τα πάντα!!!!!

Για να νικήσουμε όμως είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός ενωτικού και ακηδεμόνευτου εργατικού κινήματος, ενός εργατικού κινήματος ταξικά προσανατολισμένου στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων.

Ένα εργατικό κίνημα που θα έχει ως σημαία του το σύνθημα: «η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο αυτής της ίδιας της τάξης». Και όχι ένα εργατικό κίνημα με μια γραφειοκρατική- αστική και ξεπουλημένη ηγεσία που δεν γράφει ως μέλη του σωματείου τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν με τις νέες ευέλικτες μορφές εργασίας και απασχόλησης. Και είναι απόλυτα φυσικό από την πλευρά της αστικοποιημένης γραφειοκρατίας: Η είσοδος της νέας εργατικής βάρδιας θα σήμανε τον κίνδυνο να χαθεί από αυτούς η εξουσία. Θα ενίσχυε τις τάσεις χειραφέτησης της εργατικής τάξης.

Η αυτοαπελευθερωτική λογική προϋποθέτει ένα εργατικό - ταξικό κίνημα με σωματεία που θα καλύπτουν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και των εργαζόμενων ανά παραγωγικό κλάδο. Ένα εργατικό κίνημα που θα στηρίζονται στις γενικές συνελεύσεις των ίδιων των εργαζόμενων και στο ταξικό συντονισμό εργατικών κέντρων- σωματείων – συσπειρώσεων.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η ταξική συνιστώσα του εργατικού κινήματος άμεσα και με το σύνολο των δυνάμεων τους πρέπει να σηκώσουν στις πλάτες τους την εργατική αντεπίθεση. Είναι αναγκαίο σε κάθε εργατικό και εργασιακό χώρο να γίνουν συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις με στόχο την δημιουργία ενωτικών κέντρων αγώνα που θα διεκδικούνε:

ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1) 1400 € κατώτερο μισθό- σύνταξη- επίδομα ανεργίας

2) κοινωνικός μισθός στα όρια της φτώχειας για τους ανίκανους για εργασία και τους σπουδαστές

3) πλήρη απαγόρευση απολύσεων

4) επανακρατικοποίηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων – εργατικός έλεγχος σε αυτές

5) άμεση καθολική και αυστηρή εφαρμογή του 5μερου – 7ωρου – 35ωρου στην κατεύθυνση του 5μερου-6ωρου-30ωρου

6) κατάργηση της μερικής απασχόλησης , των stage και των άλλων ευέλικτων μορφών εργασίας.

7) Δημόσια υγειά- παιδεία

8) Πλήρη δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση

9) Να καταργηθούν οι αντεργατικοί –αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα- Ρέππα.

10) Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα

11) Επέκταση– και όχι περιορισμό- των βαρέων και ανθυγιεινών.

12) Κατάργηση κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων

13) Σύνταξη στα 55 για τους άντρες , 50 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας. 5 χρόνια λιγότερα χρόνια εργασίας για τις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.

14) Να πληρώνει μόνο η εργοδοσία και το κράτος ασφαλιστικές εισφορές

15) Πλήρη εργατικά – ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη και στις χώρες καταγωγής τους. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες- Να καταργηθούν τα απάνθρωπα και ρατσιστικά γκέτο διαμονής των εργατών μεταναστών- όπως συμβαίνει στην περιοχή μας και στην βιομηχανική ζώνη στα πτηνοτροφία και όπως συμβαίνει στην Άρτα

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;;- ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;;

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/1/08 ΣΤΙΣ 8 ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: