Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ νΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Η νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση χαιρετίζει τις χιλιάδες των αγωνιστών/στριών που κατέκλυσαν στις 17 του Νοέμβρη τους δρόμους της Ελλάδας, τις χιλιάδες εργαζομένων και κυρίως νεολαίας που έδωσαν αγωνιστικό παρόν 42 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δίνοντας για άλλη μια χρονιά πνοή στο σύνθημα ‘’ψωμί-παιδεία-ελευθερία’’. Στα Γιάννενα, 2000 χιλιάδες περίπου λαού συμμετείχε στη διαδήλωση, με μαζικότατη παρουσία της σπουδάζουσας νεολαίας, που έκανε ξεκάθαρο ότι η πολιτική των μονοδρόμων κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου δεν θα μείνει αναπάντητη.

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης έξω από το παλιό και ιστορικό Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (πλέον εστίες της Δόμπολης), πανό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εμφάνισή του συγκροτούμενο από τοπικά στελέχη, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η  πρόκληση αυτή , προφανώς, και δημιούργησε αντιδράσεις με αποτέλεσμα διαδηλωτές/τριες, μέλη των φοιτητικών συλλόγων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της νΚΑ, της ΟΚΔΕ και αγωνιστές/στριες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου να απαιτήσουν από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη διαδήλωση, γιατί ακριβώς η παρουσία του, όχι μόνο αποτελεί κοροϊδία, αλλά αμαυρώνει την ίδια την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι είμαστε ‘’νταβατζήδες’’ του κινήματος και ότι όταν αυτοί αγωνίζονταν, εμείς ‘’δεν είχαμε βγει από το αβγό μας’’. Οι υβριστικές προκλήσεις και οι προπηλακισμοί στην αγωνιζόμενη νεολαία προφανώς και απαντήθηκαν και το πανό του ΣΥΡΙΖΑ πάρθηκε, ενώ τους ξανακαλέσαμε να αποχωρήσουν χωρίς άλλες εντάσεις από την διαδήλωση. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσαν εν τέλει με το μπλοκ της τοπικής οργάνωσης της ΛΑΕ, γεγονός που δε μπορεί να μην προκαλεί ερωτηματικά, σε συνδυασμό με τη στάση της ΛΑΕ (συμμετοχή στο ΜΕΤΑ-συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) στο συνδικαλιστικό του εργατικού κινήματος.
Από πλευράς μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν αμφισβητούμε το αγωνιστικό παρελθόν που μπορεί να είχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή τη συμβολή τους στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα τα προηγούμενα χρόνια. Το παρόν τους, όμως, είναι στήριξη της πολιτικής που καταστρέφει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που τους εξαθλιώνει και την ίδια στιγμή τους καταστέλλει βάναυσα κάθε φορά που διεκδικούν τα στοιχειώδη διακαιώματά τους. Είναι κομμάτι της κυβέρνησης που ψήφισε το πιο βάρβαρο μνημόνιο, που ετοιμάζεται να πετάξει από τα σπίτια τους ανέργους και εργαζόμενους με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Είναι οι ίδιοι που αφήνουν τους συναδέλφους μας στα Γιάννενα χωρίς δωμάτιο στις εστίες και τους στερούν το δικαίωμα στις σπουδές. Είναι αυτοί που πήραν στα χέρια τους το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στις 5 του Ιούλη και το έκαναν ναι υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι διαδήλωση μνήμης. Εκφράζει το αγωνιστικό παρόν του λαού και κυρίως της νεολαίας που δε σκύβει το κεφάλι μπροστά στη λαίλαπα του καπιταλισμού που της στερεί τα πάντα, αυτής της νεολαίας που έπνιξε με την οργή της τους δρόμους του Δεκέμβρη του ’08, που γέμισε τα αμφιθέατρα το ’11, που βρέθηκε πέρσι τέτοιες μέρες περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του Φορτσάκη, αλλά πιο όρθια από ποτέ. Καμιά θέση δεν έχουν στο Πολυτεχνείο αυτοί που μας στερούν το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία, αυτοί που ανταλλάσσουν χειραψίες με τους διεθνείς ιμπεριαλιστές, αυτοί που οργανώνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που τραγουδούν με τους σφαγείς του ΝΑΤΟ ‘’we are the world’’. Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δεσμευόμαστε ότι θα θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην ανατροπή τους, στην ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου, ότι θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο η οργή της νεολαίας να γίνει συνείδηση και οργανωμένη πάλη.

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οργανώσεις βάσης Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: