Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Χυδαία επίθεση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων


Σε μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια σε ταξικούς συνδικαλιστές και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ στα Γιάννενα έχει επιδοθεί η τοπική ηγεσία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Σε δημόσιες ομιλίες και ανακοινώσεις, σε άρθρα στο «Ριζοσπάστη» και τον 902.gr, εκσφενδονίζονται ανήκουστες συκοφαντίες και κατηγορίες. Η τακτική αυτή του τοπικού ΠΑΜΕ συνεχίζεται εδώ και μήνες, έχει πάρει όμως διαστάσεις που οφείλουν μια απάντηση.
Για την πρωτοφανή επίθεση, ανακοίνωση εξέδωσαν το γραφείο τύπου του ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων καθώς και δήλωση απάντησης από ταξικούς συνδικαλιστές στους οποίους επιτίθεται το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων.


Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ:
Σχετικά με τη χυδαία επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων ενάντια σε ταξικούς συνδικαλιστές
Σε νέα χυδαία επίθεση με απίστευτες συκοφαντίες έχει επιδοθεί η ηγεσία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στα Γιάννενα και την Ήπειρο το τελευταίο διάστημα, ενάντια σε ταξικούς συνδικαλιστές, μέλη και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ στα Γιάννενα.
Αυτή η προκλητική επίθεση που ξεπέρασε πλέον κάθε όριο, αποτελεί αμυντική τακτική για να δικαιολογήσει η τοπική ηγεσία μια σειρά άστοχες τουλάχιστον ή ακόμα και κραυγαλέα λαθεμένες ενέργειες του ΠΑΜΕ, όταν:
- καταψηφίζει προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τις δυνάμεις του μνημονίου, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας πρόσφατα.
- στελέχη του έρχονται σε συνεννόηση με την εργοδοσία ή βουλευτές για ανάκληση απολύσεων.
- σιωπούν τα στελέχη του απέναντι στις απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ από τα νέα αφεντικά της.
Η μέθοδος αυτή της κατασυκοφάντησης πρωτοπόρων ταξικών συνδικαλιστών δεν αρμόζει σε κομμουνιστές και αγωνιστές εργαζόμενους. Κάθε δύναμη κρίνεται από τις θέσεις και τις πράξεις της. Η λάσπη και οι ανήθικες επιθέσεις, έχουν κοντά ποδάρια, τη στιγμή μάλιστα που η εργατική τάξη στενάζει από την εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.
Ο δρόμος είναι η ταξική ανασυγκρότηση των συνδικάτων και όλου του εργατικού κινήματος, η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής της καπιταλιστικής επίθεσης. Απέναντι σε αυτά, το ΚΚΕ αρνείται μονότονα να πάρει θέση για κοινό αγώνα. Παίρνει απόσταση ή αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια συμβολής στην ανάπτυξη της πάλης σε μια σειρά χώρους και μέτωπα ορθώνοντας τείχη ανάμεσα στον εργαζόμενο κόσμο και τα μέλη του, ανάμεσα σε ταξικές δυνάμεις και αριστερούς αγωνιστές. Και για να δικαιολογήσει τη στάση του εκσφενδονίζει εύκολους χαρακτηρισμούς («οπορτουνιστές», «αριστεριστές», κ.α.) ή και προσωπική λάσπη όταν τα προβλήματα οξύνονται…
Αυτός ο δρόμος είναι καταστροφικός και αδιέξοδος. Ζημιώνει όλο το κίνημα, τους αγωνιστές, δεν βοηθάει τους εργαζόμενους στους αγώνες και τις αναζητήσεις τους. Καλούμε όλους τους αγωνιστές, όλους τους κομμουνιστές, να βάλουν φρένο σε αυτές τις καταδικασμένες μεθόδους και να συμβάλλουν στην αναγκαία ταξική ενότητα και κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, ιδιαίτερα της αριστεράς, το μόνο χρήσιμο και εποικοδομητικό για το λαό και τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: