Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ με τις πλάτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ επικαλούμενοι το μνημόνιο, το χρέος την υποταγή στο ευρώ και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, συνεχίζουν την πολιτική της φτώχειας, της χρεοκοπίας της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των άγριων περικοπών.

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση τα φαινόμενα της απλήρωτης εργασίας και των περικοπών σε μισθούς σε πολλούς χώρους δουλειάς συνεχίζονται (πτηνοτροφικός, συνεταιρισμός στην Άρτα , ΒΙΚΗ, συμβασιούχοι, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κ.α.).
Είχαμε προειδοποιήσει και ήδη η εργοδοσία προχωρά σε προτάσεις μείωσης μισθών, εκμεταλλευόμενοι το νέο νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας (π.χ. πτηνοτροφικός συνεταιρισμός Άρτας).  Προσπαθούν να ξεκινήσουν από κάπου για να επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής επιβάλλοντας μισθούς Βαλκανίων.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΙΣ!
Μπορούμε να βάλουμε τέρμα στην κατρακύλα, στην οποία μας καταδικάζουν και να διεκδικήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας ανήκουν κάνοντας πραγματικότητα την εργασία και τη ζωή που αρμόζει στη σύγχρονη ζωή και αξιοπρέπειά μας. Η απεργιακή κινητοποίηση στις 23Μάρτη που έγινε στα Γιάννενα έδειξε ότι μπορούμε να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας.
Παρά την πολιτική πλάτη που βάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και τη καταστροφική για το μέγεθος της επίθεσης, γραμμή περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ, πρέπει να προωθήσουμε μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς ένα πραγματικό συντονισμό για να σημάνει γενικός ξεσηκωμός παντού. Πρέπει να προωθηθεί ο συντονισμός όλων των εργατικών κέντρων και των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής για κλιμάκωση-σχεδιασμό αυτής της πάλης.
Μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό κίνημα και να στείλουμε από εκεί που ήρθε την κυβέρνηση του |ΠΑΣΟΚ αλλά και κάθε άλλο επίδοξο διαχειριστή με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης. Χρειάζεται ένα νέο εργατικό κίνημα που να πιστέψει στη δύναμή του, που θα απαιτήσει καμιά απόλυση, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ ,την ΟΝΕ και την Ε.Ε,  με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων που προχωρούν σε απολύσεις

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ(ΝΑΡ)
         Γραφείο περιοχής