Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Πρωτοφανής αγριότητα – αστυνομοκρατία – εμπρησμός του καταυλισμού των μεταναστών

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Μόνο ως πρωτοφανής αγριότητα και κοινωνικός κανιβαλισμός μπορεί να χαρακτηριστεί η επιχείρηση κατεδάφισης του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής 12/7 δυνάμεις καταστολής (πάνω από 15 κλούβες και χιλιάδες αστυνομικοί, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ασφάλεια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Αγρίνιο) αφού απέκλεισαν – απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης επιβάλλοντας ένα πρωτοφανές καθεστώς αστυνομοκρατίας, έκαναν συλλήψεις, προσαγωγές και ΕΚΑΨΑΝ τον καταυλισμό. Καταδικάζουμε την διαρκή επιχείρηση - σκούπα που διεξάγεται στον καταυλισμό των μεταναστών στην Ηρ. Πολυτεχνείου εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Την πλήρη ευθύνη έχουν Κυβέρνηση, κράτος, τοπικές αρχές και αστυνομία -με τη ενεργό στήριξη όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας- και με αποτέλεσμα την μεταφορά μεταναστών –ακόμη και ανηλίκων- στους «χώρους φιλοξενίας» - στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και στα οποία οι μετανάστες κρατούνται όμηροι από 3 ως 12 μήνες πριν απελαθούν.

Οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι που κατέβηκαν από τον ουρανό. Είναι θύματα των πολέμων «κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας με αποφάσεις τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Στο Αφγανιστάν η Ελλάδα διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής.

Με πρόφαση την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» που κατά την ρατσιστική – εθνικιστική προπαγάνδα τους γεννούν οι μετανάστες, δημιουργούνται νέα κατασταλτικά θεσμικά πλαίσια που προορίζονται για το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας σε Ελλάδα και ΕΕ. Κάμερες, συρματοπλέγματα στο λιμάνι, εντεινόμενη αστυνομοκρατία, επιχειρείται να βαθύνουν την Ευρώπη – Φρούριο και να αποτελούν την καθημερινότητα της νεολαίας και των εργαζομένων δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο ζωής, απαραίτητο για να προωθείται η πολιτική του κεφαλαίου χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις.

Με πρόφαση την καταπολέμηση της ανεργίας που η καπιταλιστική ανάπτυξη (η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στην άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση μεταναστών εργατών) δημιούργησε και παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εν μέσω κρίσης, προσπαθούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ με το ξενοφοβικό – ρατσιστικό παραλήρημά τους να χρεώσουν στην ύπαρξη των μεταναστών την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την εκμετάλλευση χωρίς όρια και να παρουσιάσουν ως μόνη λύση το διωγμό τους.

Η απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί μέσα από το μαζικό και μαχητικό κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων που θα παλεύει

· Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
· Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα! Πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες. Άσυλο και στέγη στους μετανάστες. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ελευθερία μετακίνησης.
· Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κάτω οι τρομονόμοι ο νόμος για την κουκούλα και συνολικά τα νέα κατασταλτικά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

12-07-2009
Νέο Αριστερό Ρεύμα – ΝΑΡ
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: