Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στους “εργολάβους” της μοναδικής αλήθειας!!!!!!!

Δυστυχώς για το κίνημα, την αριστερά και την ιστορία του το ΚΚΕ συνεχίζει να ψάχνει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Την Κυριακή το βράδυ μέλη της ΚΝΕ επιτέθηκαν σε μέλη της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, κατεβάζοντας αφίσες της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης Ιωαννίνων

Είναι η συνέχεια σε μια σειρά λεκτικών ή γραπτών επιθέσεων σε μέλη του ΝΑΡ,
της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΕΑΑΚ, επιθέσεων που απορρέουν από την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Είναι η συνέχεια κατεβάσματος αφίσας του συντονιστικού σωματείων και της απεργιακής προκήρυξης του σωματείου Μετάλλου από μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Να πια είναι η αντίληψη που έχουν για την προλεταριακή δημοκρατία για την εξουσία που αγωνίζονται, φέρνοντας στην μνήμη μας τις χειρότερες εποχές του “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι ενάντια μας, όποιος δεν είναι με την δική μας αλήθεια είναι προδότης και αντεπαναστάτης..κτλ.
Μια θρησκευτικού τύπου προσέγγιση της αλήθειας όμοια παραθρησκευτικών οργανώσεων που ανάγει τη γραμμή τους σε ευαγγέλιο που όποιος το αμφισβητεί ρίχνεται αυτόματα στην πυρά ως αιρετικός και κατασυκοφαντείται με κάθε δυνατό και φυσικά απολίτικο τρόπο.
Έτσι γαλουχούν τα μέλη της ΚΝΕ, κάνοντάς τα "γενίτσαρους" που δεν τους αφήνει ούτε καν το περιθώριο να κρίνουν πολιτικά τη διαφωνία του κόμματος με τους υπόλοιπους χώρους.
Αρνούνται πεισματικά την έστω και στο δρόμο συμπόρευση με τις δυνάμεις της αριστεράς στο κι νήμα αποπροσανατολίζουν τα ίδια τα μέλη τους από τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα για να μην ασχολούνται με τη σεχταριστική και δεξιά μικροαστική τελικά αντίληψη, με την οποία το ΚΚΕ προσπαθεί να πάρει εργολαβία τις κινητοποιήσεις, με μοναδικό σκοπό την εκλογική ενίσχυση του κόμματος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΠΑΣΥ,η οποία είναι ανύπαρκτη στα Γιάννενα. Γι αυτό το ΚΚΕ απουσιάζει συνεχώς από οποιαδήποτε κινητοποίηση των κτηνοτρόφων για τη ΔΩΔΩΝΗ και κάνει συγκεντρώσεις στην Άρτα.
Ανάλογη στάση, εχθρική προς την αριστερά, κρατάει το ΠΑΜΕ και στο Εργατικό Κέντρο, υπερασπιζόμενο μόνο τους "δικούς του αγώνες". Και όμως, με αυτή την αντίληψη για την εργολαβική ανάθεση των κινητοποιήσεων, έχει καταστρέψει αγώνες όπως αυτός των εργαζόμενων στον ΚΑΡΙΠΙΔΗ, για τους οποίους το ΚΚΕ έφτασε να διαπραγματεύεται πίσω από κλειστές πόρτες με το Νομάρχη και τους επιχειρηματίες.
Λίγο καιρό μετά, διαπίστωσε ότι έπαιξε το παιχνίδι τους και φυσικά ότι οι εργάτες δεν κέρδισαν, αλλά αρνήθηκε για άλλη μια φορά να κάνει την αυτοκριτική του. Απέναντι στη συνολική και ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας σήμερα, δεν χωράνε αντιλήψεις σαν αυτή της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Οι πραγματικοί εχθροί δεν είναι εκεί που τους ψάχνουν, ούτε το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί από μόνο του τη νίκη στους εργατικούς αγώνες. Απεναντίας μπορεί ενωτικά, ταξικά και μαχητικά να συμβάλει στην νίκη των απεργιακών αγώνων, στο διώξιμο της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ, στην οικοδόμηση ενός νέου ταξικού εργατικού κινήματος, στην κομμουνιστική επαναστατική επαναθεμελίωση.


ΝΑΡ
νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: