Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ.

«Σοβαρά» μας διαβεβαιώνουν πως εξετάζει η κυβέρνηση την πρόταση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αμέσως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ με δηλώσεις τους προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα εργαζόμενο ότι εξαγορές αυτού του τύπου θα δώσουν «ώθηση» στην ελληνική οικονομία, θα αποτελέσουν «έναυσμα ανάπτυξης», θα είναι μια «ελπιδοφόρα αρχή» και για άλλες συγχωνεύσεις τραπεζών που θα δυναμώσουν το τραπεζικό σύστημα, άρα και την οικονομία της χώρας μας!!!

Γιατί η χρησιμοποίηση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες ως «προίκα» για το μεταξύ τους πάντρεμα θεωρείται «ανάπτυξη»; Γιατί θεωρείται «ανάπτυξη» το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ιδιώτη, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι στην Αγροτική είναι υποθηκευμένη όλη η αγροτική καλλιεργήσιμη ελληνική γη (και όχι μόνο). Χωριά ολόκληρα, χωράφια και σπίτια εν μία νυκτί θα βρεθούν στην κατοχή του καθαρά ιδιωτικού κεφαλαίου.
Αποφασίζουν να κάνουν δώρο τα δύο συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα, μαζί με τις θυγατρικές της ΑΤΕ (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΠΙΣ, ΣΕΚΑΠ κ.α.) ως επιπλέον μπουναμά στο Σάλλα και το Βαρδινογιάννη (ή σε όποιον άλλον επιλέξουν) στο όνομα του να σώσουν το τραπεζικό κεφάλαιο!
Είναι τυχαίο ότι η Τράπεζα Πειραιώς έκανε χρήση από το πακέτο στήριξης του ελληνικού κράτους των 28 δις, 750 εκατ. ευρώ και τώρα προσφέρει 700 περίπου εκατ. ευρώ στην πρόταση της για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Είναι τυχαίο ότι ο τωρινός διοικητής της ΑΤΕ ήταν πριν υποδιοικητής της Πειραιώς; Ποιον πάνε να δουλέψουν;
Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο: θα ακολουθήσει σωρεία απολύσεων (πρώτα απ’ όλα των συμβασιούχων και των ενοικιαζόμενων που εργάζονται στις Τράπεζες αυτές. Δεν είναι τυχαία η απελευθέρωση των απολύσεων και η μείωση των αποζημιώσεων που ψήφισαν στη βουλή. (Τα περί σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που έσπευσε να δηλώσει ο Σάλλας στα κανάλια μόνο ως κακόγουστο αστείο φαντάζουν για όποιον περνά έξω από καταστήματα της Πειραιώς όπου όλοι εργάζονται με σκυμμένο το κεφάλι μέχρι αργά το απόγευμα σαν σύγχρονοι μισθωτοί σκλάβοι!). Το συνακόλουθο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και των άλλων θυγατρικών, οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι συνεπάγεται με την εξαθλίωση των οικογενειών τους και την εκτίναξη της ανεργίας. Ταυτόχρονα ο περίφημος «γιγαντιαίος τραπεζικός όμιλος» που ονειρεύεται η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει στα τάρταρα των επιτοκίων τις καταθέσεις του λαού και στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού του!
Προφανώς και ο Σάλλας (ή όποιος άλλος αποκτήσει την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) μυρίστηκαν «κρέας» και σαν αρπακτικά καλοβλέπουν το στημένο τους δίκτυο, την πληθώρα των έτοιμων ιδιόκτητων καταστημάτων, την τεράστια περιουσία τους την καινούργια πελατεία και το όποιο ζεστό χρήμα θα πέσει από επιδοτήσεις, βιολογική κτηνοτροφία, γεωργία και προγράμματα πράσινης ανάπτυξης ειδικά για αγρότες που θα αποτελέσουν ανάσα ζωής και κερδοφορίας για τα αχόρταγα ταμεία τους!
Το ερώτημα, φυσικά, έρχεται αβίαστα: Μα γιατί η κυβέρνηση δεν συγχωνεύει τα τραπεζικά ιδρύματα που ήδη διαθέτει προκειμένου να οργανώσει καλύτερα την οικονομική της πολιτική; Μα αυτό ακριβώς κάνει: «οργανώνει την οικονομική της πολιτική» προς όφελος του τραπεζικού κεφαλαίου και των εργοδοτών! Όπως ακριβώς έκοψε μισθούς και συντάξεις και παράλληλα στους εργοδότες έκανε ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά τους ταμεία κατά 80%. Όπως ακριβώς όρισε υπεύθυνο …τον Άγιο Πέτρο για τη χορήγηση της μετά θάνατο σύνταξής, μετά από μια ζωή δουλειάς μέχρι θανάτου! Όπως ακριβώς μετέτρεψε τη γενιά των 700 ευρώ, σε γενιά των 500. Όπως ακριβώς έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό παράδεισο για το κεφάλαιο και σε φορολογική κόλαση για τους εργαζόμενους υποβιβάζοντας τις κοινωνικές δαπάνες σε προσωπική υπόθεση του καθενός!
Ή ΧΩΡΙΑ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ
Ή ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΝΔ-ΛΑΟΣ--ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ μας έχουν κηρύξει πόλεμο. Αυτοί το στρατόπεδό τους το ατσάλωσαν με το μνημόνιο-μνημόσυνο και το ατσαλώνουν καθημερινά με αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Στο στρατόπεδο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον φόβο, να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα και τη ζωή μας , σε μια εποχή που συνυπάρχουν η μεγαλύτερη παραγωγή πλούτου με το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου.
Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες έχουν δύο επιλογές: ή θα του επιτρέψουν να προσπαθήσει να βγει από την κρίση του αφήνοντας τους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές και τους πολιτικούς τους υπηρέτες (κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΕΕ) να επιβάλουν έναν ολοκληρωτικό καπιταλισμό που μπροστά του θα ωχριά ακόμη και ο γνωστός μεσαίωνας ή θα ορθώσουν ένα εργατικό-νεολαιίστικο μαζικό ενωτικό κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ιστορικό καθήκον του κάθε εργαζόμενου και της κάθε εργαζόμενης του κάθε νέου και της κάθε νέας είναι η δεύτερη επιλογή. Σε αυτή δεν χωρούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΤΟΕ= κοινωνικοί εταίροι (δηλαδή φίλοι) των εργοδοτών και του κεφαλαίου, που υπογράφουν «τρίχρονη κοινωνική ειρήνη» με τα βαμπίρ του καπιταλισμού! Χωρά μόνο ένα σύγχρονο αντικαπιταλιστικό, αριστερό, εργατικό, δημοκρατικό πρόγραμμα πάλης που θα ανοίξει το δρόμο για την επαναθεμελίωση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας, με ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου, με τη διαγραφή, του ιμπεριαλιστικού χρέους, την έξοδο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΟΝΕ με κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση, με απαγόρευση των απολύσεων, με πέρασμα σε εργατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν, με δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας και των βιομηχάνων που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, με κατάργηση της ελαστικής εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, με μείωση των στρατιωτικών δαπανών και έξοδο από το ΝΑΤΟ, με δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία!
ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ «ΠΟΙΟΙ;» - ΕΜΕΙΣ!
ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ «ΠΟΤΕ;» -ΤΩΡΑ!

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)
γρ. περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας
ΙΟΥΛΗΣ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: